Ezan Okunduktan Sonra Su İçmek orucu Bozar mı?

Bilmeden ezan okunmadan niyet edilip ezan okunduktan sonra niyet edip su icmek orucu bozarmı ne yapmalıyım?
Bir ibadeti yapmaya niyet ettiğimiz zaman evvela o ibadetin şartlarını araştırıp neyi yapıp neyi yapmayacağımızı öğrenirsek yaptığımız ibadet de tam anlamıyla sağlam olur.

Öncelikle orucun şartlarından birisi de orucun başlangıç ve bitiş vaktini bilmektir.Oruç imsak kesilmesi itibarıyla başlar ve güneş batıncaya kadar yani akşam namazı vakti girinceye kadar devam eder.

Ayrıca sahur vakti sabah ezanı okununcaya kadar devam etmez.yani yeme içmeyi bırakmak ve orucun başlangıcı olan imsak vakti sabah namazından daha evvel kesilir.İmsak ile namaz vakti arasında 15-20 dakikalık bir ihtiyat vakti vardır. Yani sahuru ezan okunana kadar sürdürmek yanlıştır.Orucu sakata sokabilir.

Şimdi bir kimse sahurunu yapıp niyet ettikten sonra imsak daha kesilmeden evvel yemesi ve içmesinde bir sakınca yoktur.oruç henüz başlamadığı için bozulmuş olmaz.Zira oruç niyet etmekle başlamaz imsak kesilmesiyle başlar.

Ancak imsağın kesildiğini bildiği halde imsaktan sonra bir yudum bile olsa oruç bozulmuş olur.


Siz vakit çıkmadan niyet etmiş ancak oruç başladıktan sonra su içmişsiniz.bu durum orucunuzu bozar .Bir gün olarak bu orucu kaza etmeniz gerekir.Anca kastettiğiniz suyu unutarak içmeniz ise,o zaman oruç bozulmaz.