Ramazan-ı Şerifin İlk Gecesi Kılınacak Namazlar

Ramazanı Şerifin ilk gecesi kılınacak namazda ne okunur?Ramazan ayının ilk akşamı kılınacak şükür namazı ve okunacak dualar.
2023 Ramazanı Şerif ayının ilk gecesi 22 Mart Çarşamba akşam ezanından sonra başlamaktadır.Şaban ayının son günü ramazan ayının ilk gecesi olan bu akşamda şükür niyetiyle akşamla yatsı arasında iki rekat teşekkür namazı kılınır .Namaza Şöyle niyet edilir ve tekbir alır:

"Yâ Rabbi, Ramazân-ı şerîf ile müşerref kıldığın için", "Allâhü Ekber" denilerek namaza durulur.

Fâtiha'dan sonra birinci rek'atte 1 İnnâ a'taynâ, ikinci rek'atte 1 İhlâs-ı Şerîf okunur.

Namazdan sonra: 70 istiğfâr-ı şerîf, 70 salavât-ı şerîfe (Salât-ı Münciye efdaldir) okuyup,Ümmeti Muhammedin selameti için dua edilir. duâ edilir.

Ayrıca bu gece yatsı namazının peşine de sünneti müekkede olan 20 rekatlık teravih namazı kılınacaktır.

Teravih namazı hakkında Hadisi şeriflerde:

"Teravih namazı"nı kılan günahlardan temizlenir."

“Allah(cc) Ramazan orucunu farz kıldı. Ben de gece ibadetini (teravih namazını) sünnet kıldım. Kim, faziletine inanarak ve alacağı mükâfatı Allah’dan (cc) umarak orucunu tutup, gece ibadetini yaparsa, anasından doğduğu gün gibi günahlarından kurtulur” (Nesai)

“Ramazan ayının ilk gecesinde; sema kapıları ve cennet kapıları açılır. Bu açılış, ta son gecesine kadar devam eder; kapanmaz. İster kadın olsun, ister erkek; Ramazan ayının gecelerinden birinde kıldığı namazın (teravihin) her secdesi için bin yedi yüz sevap yazılır. Onun için cennette bir saray yapılır ki; kırmızı yakuttandır, her kapının dahi kırmızı yakut işlemeli iki kanadı vardır…” (Gunyet-üt Talibin) buyrulmuştur.