2015 Oruç Fidyesi Kaç Liradır?

2015 oruç fidyesi ne kadardır?2015 oruç fidye mitarı nasıl hesaplanır?2015 fidye parası kaç tl verilecek? 2015 bir aylık oruç fidyesi ne kadar verilecek?
2015 yılında Oruç tutamayanlar için oruç fidyesi miktarı 11,50 krş olarak belirlenmiştir.Ancak bu en düşük fiyattır.

Fidye mikdarı sadaka-i fıtır (fitre)gibi hesaplanır.Yani İki öğün yemek parasıdır.Oruç fidyesi olarak kişi Kendinin iki öğün yediği yemeği hesaplayarak vermelidir.Zira bazısı sofrasında bir çeşit yerken bazısı da 3 çeşit beş çeşit ile iftar eder.fidye de ölçü budur.

Ancak bu sene için belirlenen asgari fitre miktarı en düşüğü 11,50 krş olduğu için oruç fidyesi her bir gün için 11,50 tl den kişiye düşen fidye parası olarak hesaplanabilir. Tabii bu miktar herkes için ölçü olmamalı,kişi mikdarını kendi yediğine göre artırmalıdır.

Fidyeler, yalnız bir fakire verilebileceği gibi, birden fazla fakirlere de verilebilir. Ramazan içinde verilebileceği gibi, evvelinde veya sonunda da verilebilir. Fakirleri sabah - akşam günde iki öğün doyurmak suretiyle olabileceği gibi, öğünlerin parasını vermek suretiyle de olabilir. Para toptan da verilebilir, her gün ayrı ayrı da...