2023 Kurban Fiyatları Ne Olacak?

2023 Kurbanlık hayvan fiyatları.2023 büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldumu?
2023 canlı kurbanlık fiyatları henüz kesinleşmemekle birlikte bazı tahmini rakamlar mevcut.son zamanlarda ete gelen zamlar göz önüne alınırsa bu sene kurbanlık fiyatlarının geçen seneden daha fazla olması bekleniyor.Ancak bu durum tersine de dönebilir.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı , fiyatların hayvan azlığı ve kurbanlık piyasasını bekleyen besicinin elindeki hayvanı kesime göndermemesinden kaynaklandığı öne sürerek,karkas et ithalatının gündeme alınması gerektiğini savundu.

Afyon, Elazığ, Edirne ve Tokat'ta ise fiyatlar 26 lirayı da aştı. Perakende piyasasında da fiyatlar ortalama 40 liranın üzerine çıktı. Fiyatların yükselmesinde ithalata rağmen hayvan açığının olması, ramazan ayında talebin artması ve kurban bayramı öncesi besicilerin hayvanlarını elinde tutmayı tercih etmesinin etkili olduğu ifade ediliyor.

2023 tahmini olarak Kurbanlık hayvan fiyatları Şöyle:

Kurbanlık büyükbaş hayvan fiyatları : 27 bin ile 70 bin arası değişiklik gösterirken


Kurbanlık kuzu, koyun, koç küçükbaş hayvan fiyatları : 2.750 tl den başlayıp 7.000 tl arasında


Canlı hayvan kilosu 60-80 TL arası olacağı düşünülüyor.



Geçen yıl 1500 tl den başlayan küçükbaş fiyatları bu yıl 2.750 TL den başlıyor.Şimdilik Küçükbaş kurbanlıkların fiyatları böyle


Fiyatları her yıl artış durumunu gözönüne alınarak tahmin üzerinden veriyoruz. 2023 yılı kurbanlık fiyatlarının ne olacağı netleşince sizlerle paylaşacağız.