İşrak Namazı Nedir ? Hangi Vakitte Kılınır?

İşrak namazı nedir?İşrak namazı nasıl Kılınır?İşrak namazı kaç rekattır?İşrak namazında ne okunur?
İşrak namazı; Kuşlık namazı veyahut duha namazı olarakta bilinir.
İşrak namazı:sabah namazının kılınıp güneş doğup ufukta beş derece (bir mızrak boyu) yükselmesi ile kerahet vakti çıktıktan sonra yani güneşin doğuşundan yaklaşık 40-50 dakika geçmesi ile ilk kuşluk vaktinde kılınır.
Bir hadis-i kutside bu namazın faziletine işaretle şöyle buyurulur: “Ey Ademoğlu, gününün ilk vakitlerinde benim için dört rekat nafile kılmaktan acizlik gösterme ki, günün sonunda da seni korumayı tekeffül edeyim” (Ebu Davud, Tatavvu 302).
Bu namaz, sabah namazı kılındıktan sonra işrak vakti girince en az iki rekat olarak kılınabilir (Tahtavi, Haşiyetün ala Meraki’l-felah, s. 121).
Ayrıca hadis kaynaklarında çokça teşvik edilen duha/kuşluk namazı; kuşluk vaktinde dört, sekiz ve on iki rekat olarak kılınabilir (Müslim, Salatü’l-Müsafirin, 13, H. No: 1693-1700). Bu namazda iki rekatta bir selam vermek daha sevaptır. Ancak dört rekatta bir de selam verilebilir (Tahtavi, Haşiyetün ala Meraki’l-felah, s. 261).

Bu namaz nafile bir namaz olduğundan "Niyet ettim Allah rızası için namaz kılmaya"diye niyet edilebilir.ortası 6 rekat olarak ve iki rekkatte bir selam vererek kılmaktır.Son iki rekatı oturarak kılmak sünnettir.Bu namazda istenilen veya bilinen her hangi bir dua zammı sure olarak okunabilir.Aynı sabah namazının sünneti gibi kılınır ve namazdan sonra dua edilir.
Bu namazı kılan kimseye hz.Allah 100 hasene verir Bu yüz hasenenin 75 'ini dünya sıkıntılarında 25'ini de kabir sıkıntılarında kulunun karşısına çıkarır.Özellikle dünyevi sıkıntılar için bu namazı kılıp peşinden haz. Allaha iltica etmek duanın kabülüne vesile olacaktır.