Parfüm Kullanmak Kadınlara Harammı dır?

Kadınların parfüm kullanması caiz midir?Kadınların dışarı çıkarken parfüm kullanmaları günah mıdır?
Parfüm ve benzeri güzel kokular sürmek islamda mübahtır.ancak hanımlar için sadece evlerinde ve eşlerine karşı sürünmelerine müsade edilmiştir.Kadınların parfüm kullanması haram değildir ancak, sürdüğü parfümün kokusunu yabancı erkeklere duyurması haramdır.
Kadınların evlerinden dışarı çıkarken yabancı erkeklerin duyacağı şekilde güzel koku sürünmeleri,parfüm sıkmaları İslam'a uygun değildir.

Tesettür sadece hanım kardeşlerimizin başlarını örtmeleri demek değildir.Kadınların maddi örtülerinin yanında manevi olarak adlandırdığımız; yürüyüşlerine konuşmalarına,tavırlarına dikkat etmeleri gereklidir.

Kadınların dikkat etmeleri gereken konulardan biri de evlerinden dışarı çıkarken kadınların güzel kokular sürmeleri ve parfüm sıkarak dışarı çıkmalarıdır. Kadınların evden çıkarken güzel kokular sürmeleri,parfüm sıkmaları Peygamber Efendimiz tarafından yasaklanmıştır.
"Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse, zinâya bir adım atmış olur." (Tirmizî, Edeb, 35)

“Her göz yabancı bir kadına bakarak göz zinası işlemiştir. Bir kadın da güzel kokular sürünerek erkeklerin yanından geçerse o da aynen bakan erkekler gibi zina etmiş gibidir.” (Tirmizî, Edeb, 35; Ebû Davud, Tereccü
''Bir kadın, cezbedici koku sürer ve erkekler de ona bakarsa, evine gelinceye kadar Allahü teâlânın gazabında olur.'' [Taberani]
''Bir kadın koku sürünüp dışarı çıkar ve kokusunu duyurmak için bir topluluğun yanından geçerse, ona bakana da, kendisine de zina günahı [göz zinası] yüklenir.''[Nesai] Kadınların parfüm sıkmalarını yasaklayan hadisler evlerinin dışında,yabancı erkeklerin duyabilecekleri şekilde parfüm sıkmalarını durumunda geçerlidir.