Peygamber (s.a.v.) 'in Örnek Şahsiyeti

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in örnek şahsiyetleri
Bütün alemlere bir rahmet olarak gönderilen sevgili Peygambirimiz (s.a.v.) aynı zamanda bütün insanlığa örmek bir şahsiyet idi.Allah'ın en sevgili kulu, son ve en büyük peygamber Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) bir saadet güneşi olarak doğdu. Kurulmuş toprkların su ile canlanması gibi Allah'u Teala Peygamberimiz (s.a.v) ile dünyaya yeniden hayat verdi. Çünkü O alemlere rahmet olarak gönderilmişti.

- O nun kalplere yereleştirdiği iman ışığı sayesinde yanlış inançlar silindi, ceheletin yerine ilim, zulmün yerine hak ve adelet, kin ve düşmanlığın yerine insan sevgisi geldî. Gerçek anlam da islam kardeşliği kuruldu kadın ve ailede ve de toplum da lâyık olduğu değere kâvuşmuştur.

-Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) insanlara, dünyada ve ahirette mutlu olmanın yollarını gösterdî.
Öğrettiği ahlakı ilkelerini önce kendisi yaparan en güzel örnek oldu. Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem )'in kalbi insan sevgisi ile dolu idi o kadar merhametli idi ki elindekini yoksullara verip kendisi aç kaldığı bile olurdu sadece insanlara değil hayvanlara karşı da şevkat ve merhamet gösterîrdi. Sevgili Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem ) susayan bir kedîye kendi eliyle su içîrmiş, hayvanlara iyi davranılmasını emretmiştîr.

- Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) çocukları çok sever, onları kucağına alıp okşardı.

- Hastaları ziyaret eder, iğleşmeleri için dua ederdi. Bir meclise gittiği zaman boş bulduğu bir yere oturur, ayaklarını başkalarına karşı uzatmazdı.

- Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) örnek bir ile reisiydi kadınlara son derece nazik davranır, ev işlerinde onlara yardım ederdi o,şöyle buyurmuştur; Sizin en hyırlınız eşlerine karşı en iyi davranandır." (Darimi)

- On yıl Peygamberimiz (s.a.v)'in hizmatinde Enes diyor ki : " Peygamberimiz bana hiç bir gün " of " bile demedi yaptığım birşey için, bunu niye yaptın; yapmadığım bir iş için de niye yaapmadın die azarlamadı" (Müslim)