Günah Keçisi Demek Caiz midir?

Günah keçisi nedir?başkalarının suçu üstüne atılan kimse için "onu günah keçisi yaptılar"demek dinen sakıncalı mıdır?
Bir müslüman için günah keçisi deyimini kullanmak caiz değildir.Zira günah keçisi deyimi yahudilere özgü ,bir inanış ifadesidir.Müslüman ne olduğunu ne ifade ettiğini bilmediği kelimeleri kullanmamalı ağzından çıkacak sözcüklerinde nereye varacağını düşünerek konuşmalıdır.Peygamber (s.a.v) Efendimiz "Kim bir kavme benzerse o kavimdendir"buyurmuşladır.yani kişi haliyle hareketiyle konuşmasıyla ve yaptıklarıyla başka bir kavmi (gayri müslim)taklid ederse ,o kavimdenmiş gibi muamele görür .
Bu günah keçisi deyimin kökeni Yahudiliğin inanışında vardır.Yahudi inanışına göre:Yom Kippur, Musevilerin en kutsal bayramıdır, ana temaları kefaret ve tövbedir. Bu bayramda dualar okunur, kura ile iki keçi seçilir. Biri kurban edilir ve kanı kutsal sayılan yerlere serpilir. Diğer keçi ise günah keçisi olur. Aaron (din adamı) ellerini üstüne koyar ve ulusun günahlarını itiraf eder. Bu keçi sırtında toplumun tüm günahlarını yüklenerek, insanları arkasında günahsız bırakarak uçurumdan aşağı fırlatılır.
Bu gelenek yüzyıllar boyu tekrar edilir. Simgesel olarak başında insanların suçunu taşır. Bu keçinin adı Azazel olarak bilinir. Yani günah keçisi. Bu keçi başlangıçta kurtulan keçi veya kaçan keçi olarak anılır iken, sonradan ismi zaman içerisinde günah keçisi olarak kullanılmaya başlanır. (Bkz., Eski Ahid, Levililer 16:1-28)
Diğer yandan Azazel ismi: Şeytanın Hz. Adem'e secde etme emrinin verilmesinden önceki ismidir ve yahudi geleneğinde de Azazil isminden benzer bir şekilde bahsedilmektedir.