Umre Yapan Kadınlar İhramda nasıl Giyinir?

Kadınlar umre yaparken nasıl giyinmelidir?Bayanların ihram kıyafeti nasıl olmalıdır?Kadınlar ihramda nasıl giyinir?
Kadınların ihram kıyafeti öncelikle avret mahallini tamamen örtecek nitelikte olmalıdır.Kadınlar üzerlerine giydikleri süs olma niteliği taşımayan sade ve mümkünse renksiz elbise ve ayakkabılarla ihrama girerler Adet hali görenler ihram namazını kılmaksızın yalnızca niyet edip Telbiye duasını okuyarak ihramlanırlar. Ancak adetli de olsalar temizlik için yıkanmaları öğütlenir.

Kadın peçe ve eldiven giyinmez. Çünkü Peygamber Salallahu aleyhi ve sellem: “İhramlı kadın peçe takmaz, eldiven giyinmez.” diye buyurmuştur. Fakat yabancı erkeklerin yakınından geçmeleri dolayısıyla kadın yüzünü örtmek gereğini duyacak olursa başının üzerinden örtüsünü yahutta peçesini indirebilir.Hz. Aişe radiyalla hu anha şöyle demiştir: “Bizler Rasûlullah Salallahu aleyhi ve sellem ile birlikte ihramda bulunduğumuz halde binekliler yanıbaşımızdan geçerlerdi. Bizim hizamıza geldikleri vakit herbirimiz başının üzerindeki cilbabını (elbise)yüzünün üstüne indirirdi . Bu yolcuları geride bıraktık mı yüzümüzü açardık.”
el-Münzir kızı Fatıma da şöyle demiştir: “Bizler Ebu Bekir’in kızı Esma ile birlikte ihramda bulunduğumuz halde yüzlerimizi örterdik.