2023 Fitre Kaç Lira?

2023 fitre kaç para olarak verilecek?2023 fitre miktarı nedir?2023 Fitre bedeli nedir?
2022 yılı kişi başı fitre parası 40 tl olarak belirlendi.Geçen yıl 35 tl olan fitre bu sene en düşük bedeli diyanet tarafından 40 tl olarak açıklandı.Ancak bu bedelin en düşük miktarı olduğu unutulmamalı kişi fitresini kendi yediği iki öğün yemek parası üzerinden hesaplayarak vermelidir.Fitrenin en üst miktarı için bir sınır yoktur.


Fitre verileceği kişiler bakımından zekatın benzeridir. TEVBE SURESİ 60. ayette “Sadakalar (zekatlar), Allah’tan bir farz olarak ancak fakirler, düşkünler, zekât toplayan memurlar, kalpleri İslam’a ısındırılacak olanlarla (özgürlüğüne kavuşturulacak) köleler, borçlular, Allah yolunda cihad edenler ve yolda kalmış yolcular içindir. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.” buyurulmuştur.

Fitre yoksul kimselere verilebilir. Ancak fitrenin verileceği kişiler yoksul olsa bile Ana, baba, büyük ana ve büyük babalarına, oğul, oğlun çocukları, kız, kızın çocukları ve bunlardan doğan çocuklarına verilemez. Ayette belirtilen vasıflara sahip olmayan kişilere fitre verilmesi caiz değildir